Mwawamba Lodge
Door: Marian
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Marian
04 Juni 2009 | Costa Rica, San José
Wi zijn inmiddels aangekomen op Costa Rica. Eerste vlucht naar New York probleemloos, maar hadden dan 4,5 uur vertraging wegens slecht weer. Vertrokken uiteindelijk 21.30 (ipv 17.30) en kwamen hier 02.00 (plaatselijke tijd, bij jullie al ochtend 10.30), zijn dus 24 uur onderweg geweest.
Eerste nacht in Dos Palmas geslapen, maar werden om 06.15 weer opgehaald om naar Tortuego te gaan, 3 uurtjes geslapen.
Deze rit heeft alles weer goed gemaakt door de mooie omgeving en de leuke beestjes die wij onderweg gezien hebben.
CR is ontstaan door een paar vulkaantoppen en daardoor ook een tropisch land, wat inderdaad te zien is door de mooie flora en fauna.
Ook een stop bij een bananenplantage, waar duidelijk werd gemaakt dat de lekkerste bananen toch hier vandaan komen (chiquita). Omdat de westerlingen een bruine schil niet willen, worden de bananen ingepakt met plastic tijdens de groei (bruine schil is veel suiker).
Halverwege de tour zijn wij afgezet bij een haventje, om verder te gaan met een boot over de rivier naar NP Tortuego. Onderweg nog een flinke kroko gezien die lag te drogen op de kant (bbrr, zijn niet mijn vriendjes).
Op Mwabamba Lodge onthaald met een tropisch welkom-vruchtendrankje en een lekkere (warme) lunch, met aansluitend een toer door het park voor de flora en fauna (vnl kikkers, leguanen, vlinders).
Ook leuk is het verhaal van de cashewnoot die onder aaan een vruchtenbolletje groeit, met daarin (bolletje) een sappige olie waarin heel veel ijzer zit. Dit wordt door artsen (hier) aangeraden voor kinderen met een slechte weerstand.
Speciaal voor Sophie in de Boswalstraat en Sophie in de Jofferenlaan een paar kikkertjes geplaatst. De groene met rode ogen mocht ik ook in mijn hand houden. Uiteindelijk sprong de kikker recht op het fototoestel van Edwin die net een foto wilde maken. Jullie begrijpen wat hij toen deed .... hij schrok zich wezenloos met een kikker op zijn lens !
Ondanks de 2 cm kun je van de bleu jeans kikker erg ziek worden, giftig dus.
Voor morgenochtend 06.00 staat er weer een boottocht op het programma, aansluitend een tocht door de jungle.
Park ligt tussen een rivier en de oceaan, wat afgeraden wordt om te zwemmen wegens de beestjes (o.a. haaien) die daar wonen en de aardbeving in jaren 90, waardoor de bodem onbetrouwbaar is geworden.
Tot zover onze eerste dag hier. Het wordt vanavond vast niet laat om te gaan slapen ....
Tot het volgende bericht en veel plezier met het kijken van de fotoos.
Groet van Edwin en Marian
05 Juni 2009 - 06:04
Erik:
Hey Edwin en Marina,
Wat een verrassing dat jullie ons op deze manier op de hoogte houden.
Erg leuk om te lezen. En de foto's zijn ook mooi.
Veel plezier, en blijf bloggen.
Groetjes uit Zwollywood. -
05 Juni 2009 - 06:19
Judy:
Hoi marian en Edwin,
Wat ziet dat er allemaal mooi uit. Fijn dat jullie het leuk hebben .Geniet ervan, groetjes, Judy en kinderen -
05 Juni 2009 - 07:05
Maarten:
Goed om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Blijf vooral jullie ervaringen delen, is erg leuk.
Jullie hebben een druk programma, nog tijd voor eigen indeling?
groeten, maarten frida en kids -
05 Juni 2009 - 08:15
André En Pauline:
Wat leuk om van jullie te horen. Wat een lange reis zeg! Maar zo te horen is het dat wel waard. Veel plezier!
05 Juni 2009 - 15:32
Ria Feimann:
Helemaal leuk, wat is de wereld ineens klein, alsof ik ook in Costa Rica ben. Het ga jullie verder goed en ik blijf het volgen -
06 Juni 2009 - 08:54
Anton:
Zo dat ziet er weer goed uit. De ene kikker leek wel een beetje op Edwin.
Geniet er van en niet gaan zwemmen tussen de beestjes.
Gr
gr. Mientje. -
06 Juni 2009 - 20:12
Ria Noij:
Hallo globetrotters,
Een leuk verslag met beelden van jullie eerste belevenissen in Costa Rica.Veel plezier.
Liefs, mamma
06 Juni 2009 - 20:51
Aart:
Blijf mooie plaatjes maken, top om mee te kijken. Marian, no deal over die beessies, mooi daar laten.
Groetje,
Aart