van Costa Rica naar de Big Apple
Door: Edwin en Marian
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Marian
29 Juni 2009 | Verenigde Staten, New York
Vanuit Jaco zijn wij naar Drake Bay gegaan via de boot.
Als westerling denk je een flinke boot te zien omdat de pacific doorkruist moest worden .... hhmmm, het was een polyster boot met een buitenboordmoter, maar we hebben Drake Bay gehaald met een flinke bui op het einde van de anderhalf uur durende boottocht, dus tot op de draad nat. Er werden voor onze aflevering nog een aantal mensen afgezet op verschillende onbewoonde plekken, en wij vertelden elkaar dat in Drake Bay wel een aanlegsteiger zou zijn om aan land te gaan ... helaas niet: wij moesten een grote golf afwachten om zo dicht mogelijk op het strand aan land te gaan, met de bagage boven ons hoofd !!!!
Maar al deze toestanden beloofden wel een sprookjesachtig verblijf in Jumanji bungalows, in een tropisch stukje oerwoud met prachtige planten en bloemen, zoals op eerdere fotoos, rondom ons, en op het hoogste topje van de berg.
Hier moesten wij echt van onze westerse gemakken afstappen: de stroom viel regelmatig uit, geen warm water (gelukkig had ik een spons om wat te poedelen, want het koud water is wel erg koud water), geen internet, geen telefoon soms, maar de omgeving maakt veel goed, geweldige natuur.
Wij zijn door schandalig verwend met diverse lokale diners, lunches etc door de eigenaar, die al verschillende prijzen had gewonnen als kok bij diverse 4 sterren hotels. En by the way, hij en zijn nederlandse vrouw hadden zelf hun paradijsje gebouwd, fotoos komen volgende week, gaat nu een beetje moeilijk.
Een wandeling naar de top van de berg met een helling van voor ons gevoel 80%, bracht ons naar een stel schreeuwende prachtige rode ara s, ondertussen nog een eenzaam wandelend paard tegenkomend, een een paar pootafdrukken van ongeveer 1 a 2 uur geleden gepasseerde poema, helaas niet gezien.
Opnieuw in zo n polyster boot weer anderhalf uur over de pacific naar Corcovado, dat prachtige NP, en onderweg werden wij begeleid door een aantal dolfijnen, prachtig ! En natuurlijk ook weer veel inwoners van de jungle gezien, bovendien een vet grote tapir, die zijn middagdutje lag te doen. Men !, wat een vet vet groot beest !!!
Na Drake Bay weer terug naar het vaste land, waar wij nog 2 dagen hebben relaxed in Ojochal en vervolgens voor onze vluht naar New York.
In New York in het hotel aangekomen werden wij overspoeld met de berichten over Michael Jackson en Farah Fawcet (of hoe je het ook maar schrijft), hebben wij weer ....
En, gisterochtend stond ik op de lift te wachten, stapt er een meneer naast mij in met een blonde pruik a la Bea, met een blauw, groen, geel geblok badpak aan, afgemaakt met netpanty s in azurblauw, dezelfde kleur nethandschoenen en witte gympen met een azurblauwe boa om beide enkels gewonden !!!!! Had ook inkijk in de buste omdat ik iets langer ben, en er zaten geen tennisballen in met een echte opvulling .... hhhmmm, was meteen wakker.
Het is hier dus nu Gay parade, hebben wij weer.
De fotoos en meer verhalen horen en zien jullie wanneer wij weer terug zijn.
29 Juni 2009 - 19:13
Mamma:
Tjonge jonge, wat een avonturen hebben jullie beleefd en onvermoeibaar ga je stug aan door Marian om ons deelgenoot te laten zijn van je spectaculaire verhalen.Marian en Edwin nog fijne dagen in N.Y.en een goede vlucht huiswaarts!!!Liefs mamma -
29 Juni 2009 - 20:38
Peter:
zal straks weer wennen zijn in Nederland....
groetjes
29 Juni 2009 - 22:19
Zusje:
inderdaad, geen ara's maar het rustieke geluid van buren .....brommers... ..auto's.....
Een veilige reis huiswaards jongelui!
En dat het leven maar veel nieuwe prachtige en indrukwekkende dingen in petto blijft houden.
liefs,
Yvon -
30 Juni 2009 - 08:48
Ria Feimann:
Leuke verhalen, nu heerlijk in de stad New York. Jullie zullen mevrouw Obama niet tegen komen want die is in San Francisco, mijn zoon was daar voor een lezing en kwam haar tegen. Wel zo rustig want ik begreep van Arnold dat die Amerikanen helemaal gek worden als ze haar zien. Genieten in de grote stad. -
30 Juni 2009 - 09:56
Gerrit:
Mooi verslag, goede reis terug